top of page

Om oss

Historien om oss og Breakaleg

I 2005 arrangerte Linda Moldal Andersen og Annette Brandanger Sommerskole i dans og teater for første gang. Den gang ved Hilde Gullhav's ballettstudio på Espern. Etter et svært populært og godt mottatt pilotprosjekt ble skolen arrangert nok en gang året etter. Dette året ble prosjektet døpt til Breakaleg.

Markedsføringen var svært primitiv. Uten sosiale medier og internett til hjelp ( pre- facebook) tok de med seg ballonger, ansiktsmaling og selvlagde plakater til gågata, hvor de annonserte for sommerskolen til forbipasserende. Innsatsen var stor og motivasjonen høy. Linda og Annette ønsket å bidra til det lokale dans- og teatermiljøet hvor de vokste opp. Dette var et tilbud de selv savnet i ung alder, et prosjekt hvor dans og teater ble satt på lik linje i scene-sammenheng. 

Siden oppstarten i 2005 har prosjektet utviklet seg både i kvalitet og kvantitet. I noen år ble Breakaleg arrangert 3 uker hver sommer, men dette tok slutt da både Linda og Annette oppdaget at energien ikke strakk til. Ja Breakaleg er et nokså omfattende og energisk krevende prosjekt både for deltagerene og instruktørene. 

Målsettingen for Breakaleg har alltid vært å aktivisere barn og ungdom, utvikle deres personlige talenter, bygge opp selvtillit og skape et sosialt miljø.

 

På reisen har Breakaleg blitt arrangert som sommerkurs, helgkurs, juleverksted og dansemaraton, men hoved arrangementet forblir sommerskole som repeteres hvert år. I løpet av samarbeidet har Linda og Annette opparbeidet et inspirerende nettverk av unge dans og drama talenter. Mange har deltatt ved Breakaleg flere år på rad. Ja, i 2016 måtte vi utvide aldersgrensen til 17 år for å inkludere noen av våre "veteraner" som så gjerne ville være med et år til. 

Hvorfor Breakaleg

Hvorfor Break a leg? Break a leg er et typisk utsagn for profesjonelle utøvere innen dans og teater i det de entrer scenen. Break a leg vil bringe lykke og mot til utøveren og garanterer en super forestilling. Break a leg er en slags omvendt psykologi som oppfordrer gode tanker og beroliger nerver til utøveren. ... og derfor sier vi.... break a leg!!!

Våre Mål

  • Vi ønsker å glede barn og unge i kreativt arbeid på scenen.

  • Vi ønsker å gi et tilbud til de som å ønsker å utfordre seg selv, samt utvikle seg innenfor kunstartene, uavhengig av nivå.

  • Vi ønsker å arrangere Breakaleg i våre hjemtrakter.

  • Vi ønsker å inspirere barn og unge til å bli kreative, nysgjerrige og åpne, og til å tror på seg selv og andre. 

Linda Moldal Andersen

Linda Moldal Andersen er utdannet innen dramapedagogikk og regi ved Høgskolen i Oslo.
Hun har i tillegg fordypet seg i dramaturgi, maskespill og PPU (praktisk pedagogisk
utdanning). Hun har ved siden av studier jobbet som instruktør og regissør for barn og
ungdom i alderen 4-20 år ved musikalskolen Capapied, Oslo barne- og ungdomsteater,
Minken Fossheims barne-og ungdomsteater, samt jobbet som freelance-skuespiller. Nå
jobber hun som dramalærer på dramalinja på Hartvig Nissen videregående i Oslo, og ved
Den Norske Ballettskole der hun setter opp musikaler med ungdomsgruppa. I tillegg til å
undervise og holde kurs for barn i alle aldre, har hun holdt «dramalærer-kurs» for lærere som
skal undervise i faget «sal og scene» på ungdomsskolen, og undervist på PPU på KHIO.
Linda digger å undervise barn og ungdom, og elsker å sette opp forestillinger der elevene er
medskapende, både med eller uten manus. Ved sommerskolen har Linda ansvaret for
manus og regidelen, samt rolleutviklingen.

Annette Brandanger

Annette Brandanger er utdannet danser og koreograf fra Laban Trinity Conservatoire of Music and Dance (97-2000) med post graduate diploma i dance performance (Transitions dance company) også ved Laban Trinity (2000-01). Hennes interesse og ekspertise er i moderne dans, improvisasjon og duett- arbeid. Hun har også fordypet seg i undervisning av dans: Arts Award, Dance For All, Creative Practice, Community dance og Dance for youth offenders. I 2010 fullførte hun praktisk pedagogiske studier (PPU) ved Kunsthøyskolen i Oslo.

 

Annette har jobbet Frilans som dansekunstner siden 2003 både i England og Norge og har en solid erfaring i sitt fag. Etter ferdige studier turnert Annette rundt i Europa og Storbritania, danset og underviste for flere koreografer og institusjoner. I London jobbet hun ved prosjekter for bl.a. English National Ballet, Royal Academy of Dance, Sadlers Wells og Greenwich Dance Agency. Hun opparbeidet seg sådan et portofolie fult av prosjekter, koreografier, undervisning, design, site specific og forestillinger! I Norge har Annette jobbet for bl.a Panta Rei danseteater, Kompani UT, Body Tech. Hun underviste 3 år ved Norges Ballettskole og 3 år ved Kunsthøyskolen i Oslo (BA og Dans i offentlig rom) I tillegg til enkelte workshops for instutisjoner som Musikk i skolen, Kulturskolerådet, Idrettshøyskolen m.m. I dag sitter hun som styreleder ved Dans i skolen og SIB Dance Lab, hun skriver tidsskrifter for fagbladet På Spissen i tillegg til å jobbe som kunstner både utøvende og som koreograf. 

bottom of page