top of page

Dette skjedde sommeren 2018

I 2018 feiret vi halloween litt tidlig på året. Scenen ble fylt med spindelvev og edderkopper. Deltagerne var nesten ikke til å gjenkjenne, de så kanskje litt fjerne ut, foruten den "Normale familien" da:) VI satte opp vårt egen forvridde og noe kompliserte versjon av Familien Adams. Det var faktisk veldig gøy å være så skummel. 

Det virket som om publikum også var godt fornøyd, med mye latter og noen tårer til og med.  

Dette skjedde sommeren 2017

I 2017 Fant vi tonen med barna, vi var uskikkelige. rampete, kloke, lure. Vi drømte oss inn i den lekene historien om Annie og hadde fult opprør mot de voksne. Nok en gang var vi ved Hamar teater sine lokaler og vi storkoste oss i nyopppussa lokaler og flott teater sal. I 2017 triplet vi publikumsantallet og amfiet var nesten fult. Det var veldig gøy å se at så mange hadde lyst til å se forestillingen vår. 

Dette skjedde sommeren 2016

 

I 2016 ble det en kaldere sommer en normalt hos oss. Breakaleg-forestillingen handlet om søskenkjærlighet og savn i en eventyrlig setting. Deltagerne fikk spille skurker, helter, humoristiske vesner og ydmyke karakterer i en frossen historie. Vi transformerte scenen til frosset landskap med metervis av stoffer og lyseffekter. Denne sommeren ble Breakaleg arrangert i lokalene til Hamar teater og til tross for at bygningen var under full opp-pussing gjennomførte vi to fulle uker. Dette var også første året vi var i en riktig teatersal. Vi fikk noen nye utfordringer, men samtidig var det veldig flott å kunne jobbe på en scene.

 

Dette skjedde sommeren 2015

 

I 2015 ble våre deltagere satt på skolebenken. Vi lot oss inspirere av Matilda, en vittig og humoristisk historie. Breakaleg ble arrangert i kulturhuset i den flotte multisalen og 55 deltagere deltok ved sommerkurset. Dette året satte publikum ekstra pris på stolplass til alle :) For de to arrangørerne som vanligvis gjør alt selv, var det helt topp å jobbe i slike fasiliteter. Takk til Hamar kulturkontor for støtten.

 

Dette skjedde sommeren 2014

 

I 2014 svede vi inn i en magisk verden fylt med gull, glitter, skatter og fristelser. Forestillingen "Aladdin" var full av energi, orientalske rytmer og romantikk. I våres egen verson av dette stykket ble studio fylt med stoffer, balkonger, magiske tepper og mange ulike og spennende karakterer. Breakaleg fylte også 10 år denne sommeren. Vi er skikkelig stolte over og ha arrangert et slik sommertilbud i hele 10 år og takker alle dere som har vært med oss inn i studio.

 

Dette skjedde sommeren 2013

 

I 2013 forvillet vi oss inn i den eventyrlige historien om Alice sammen med knekter, kaniner, dronninger og hattemakere. Det ble en forestilling full av farger og fantasi. Studio ble transformert til et eventyrland fylt av regnbuer, fosser og grønne enger. Nok en gang fikk vi to fine uker med fantastiske deltagere. I 2013 mottok vi også en pris på kr 10.000 fra Sulland Fondet som vil hjelpe oss videre med utviklingen av prosjektet, noe vi setter stor pris på.

 

Dette skjedde sommeren 2012

 

I 2012 lot vi oss inspirere av den rørende historien om Billy Elliot. En gutt fra arbeiderklassen i nord England, som drømmer om å bli ballettdanser. Som alltid laget vi vår egen kreative tvist på historien, og i samarbeid med våre unge aktører utarbeidet vi en spennende, rørende og ikke minst humoristisk variant av denne fantastiske historien. Studio på Hildes ble fylt opp med publikum begge ukene og vi ønsker å takke for slik super respons!

 

Dette skjedde sommeren 2011

 

I 2011 forvillet vi oss inn i junglen og tok inspirasjon fra den sterke historien om Løvenes Konge som vi kjenner fra Disneys tegnefilm. I denne forestillingen møtte vi alle jungelens dyr som aper, løver, hyener, antiloper og elefanter. Forestillingen ble spekket med humor, spenning, kjærlighet og alvor. Sammen skapte vi en stemningsfull og rørende forestiling med både latter og tårer. Vårt supre publikum var tilstede som vanlig, en super suksess!!

Breakaleg er støttet av Hamar kultur kontor.

 

Dette skjedde sommeren 2010

 

I 2010 tok vi turen til Willy Wonka sin sjokoladefabrikk. Historien var spekket av farger og humor, samt viktige budskap om takknemlighet og håp. Charlies spennende reise inn i Willy Wonkas merkelige sjokoladefabrikk vekket begeistring og glede. Deltakerne var med på å skape den fantasifulle visningen med utradisjonelle tolkinger av umpalumpaer, ekorn, bortskjemte barn og de søte rare besteforeldrene til Charlie. Med andre ord ble det en super forestilling! I tillegg hadde vi et uventet stort publikum, det var nesten så vi kunne ha fylt opp en hel teatersal! Morsomt at så mange ønsket å se forestillingen!!!

Breakaleg er støttet av Hamar kultur kontor.

 

Dette skjedde sommeren 2009

 

Sommeren 2009 hadde breakaleg 5 års jubileum og vi satte opp tre forestillinger med utgangspunkt tatt ut i fra Ronja Røverdatter.

Hildes Ballet Studio ble omdannet til en magisk skog. Vi brukte lengder av stoffer til å skape fosser, grantrær, snøkledde fjell og underjordisk magi. 56 elever deltok i løpet av der tre ukene og de ble dratt inn i den vakre, spennende og fantasifulle historien om Ronja Røverdatter av Astrid Lindgren. Elevene fikk super omtale i Hamar Arbeiderblad, "fantastisk innsats og masser av tallent blandt aktørene". I tillegg til de tre forestillingene fikk Uke 34 (14+) aktørene muligheten til å opptre ved Under brua festivalen, vi viste frem et utdrag fra stykket over 15 min. Breakaleg blir arrangert av Linda M Andersen og Annette Brandanger.

Breakaleg er støttet av Hamar kultur kontor.

 

Dette skjedde sommeren 2008

 

Sommeren 2008 satte vi opp tre forestillinger med utgangspunkt tatt ut i fra Grease.

Manus og koreografi ble utarbeidet av Linda Moldal Andersen og Annette Brandanger og det ble lagt vekt på å flette stilartene inn i hverandre i regien for å gjøre forestillingene så interessante som mulig. Elevene fikk mange nye utfordringer, det dreide seg ikke bare om å lære en stilart. Vi ville gjerne gi elevene mange teknikker å jobbe med slik at de kunne lære seg å improvisere og kose seg på scena.

Denne sommeren deltok 62 elever i alder fra 8 til 13 år og 14 til 16 år ved vår sommerskole, vi hadde desverre en venteliste for de som ikke melde seg på tidsnok. Elevene fra både Hamar, Elverum, Stange, Ringsaker og Oslo fikk vist sine tallenter ved vår ukelige forestillling hvor foreldre, venner og familie ble invitert. Vi hadde ca 300 pubilkummere til sammen i løpet av de tre ukene og de stor koste seg. Aktørene var utrolig underholdende og det endte i både latter og gråt.

Sommerens sommerskole ble støttet av Hamar kultur kontor

 

Dette skjedde sommeren 2007

 

Fame!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! "Im gonna live forever......."

Sommeren 2007 satte vi opp et ungdoms venlig utdrag av musikalen/ filmen "Fame". For første år rekruterte vi tre fulle uker og i tillegg fikk vår trofaste jente gjengp[ 60 stk 6 gutter med på laget. Deltakerne tok sats og bidro med tre fantastiske show. Det var en glede å ha så mange unge og tallentfulle entusiastiske aktørerå jobbe med. Super innsats!!!!!!!!! Denne sommeren deltok 62 elever i alder fra 8 til 13 år og 14 til 16 år ved vår sommerskole, vi hadde desverre en venteliste for de som ikke melde seg på tidsnok. Elevene fra både Hamar, Elverum, Stange, Ringsaker og Oslo fikk vist sine tallenter ved vår ukelige forestillling hvor foreldre, venner og familie ble invitert. Vi hadde ca 300 pubilkummere til sammen i løpet av de tre ukene og de stor koste seg. Aktørene var utrolig underholdende og det endte i både latter og gråt.

Sommerens sommerskole ble støttet av Hamar kultur kontor

 

Dette skjedde sommeren 2006

 

Sommeren 2006 ble sommerkurset støttet av Hamar Kulturkontor. 43 barn og ungdom i alderen 9-16 år deltok. Hver uke/gruppe ble avsluttet med forestillingen *Mysteriet på hotellet*. Manuset ble skrevet av Linda og dansene koreografert av Annette. Det ble produsert en DVD fra kurset, med forestillingen, bilder og backstage materiale. Tilbakemeldingen fra kursene gikk over all forventning og her har du noen av kommentarene:

  • Bra, med unge lærere, morsomme danser og øvelser, bra helhetsinntrykk!

  • Datteren min har vært meget fornøyd med at det var både dans og drama g forskjellige grener innenfor disse. Hun trivdes meget godt med de andre og dere som instruktører, og var ikke avhengig av å være på gruppe med venner.

  • Snille ledere, masse gøye leker, akrobatikk og magedans var helt topp, Lært masse om drama, om særlig *å snakke høyt og tydelig*. Hun har gledet seg hver dag! Hun skulle gjerne gått lengre dager, 8.30-16.00 sier hun.

  • Passe lengde på dagene, har trivdes godt, likte godt at det var et ordentlig opplegg. At det ikke var lek uten mening, men at man jobbet mot en forestilling. Bra at det ble krevd *god oppførsel* av gruppa.

  • Hun har hatt en kjempefin uke. Lederne har vært helt topp. Det å lære å stå på en scene og tørre å *drite seg ut* har vært et stort skritt for henne.

  • *Vi som foreldre er SÅ imponerte over alt dere får til på ei uke. Dere er SÅ dyktige! Ta det til dere!*

  • *Bygge videre på det dere allerede har. Det er et godt tilbud og ungene blir tatt hensyn til, og hørt på*

 

 

Dette skjedde Julen 2006

 

Julen 2006 arrangerte Breakaleg Express workshop. 24 barn og ungdom deltok. Vår Express workshop var intens: 7 Timer trening, 7 akter og forestilling til slutt. En dag full av dans, drama, kostymer, sminke, julegrøt og masser av morro! Slitene ble vi, men det ble bra til slutt. På kvelden kom foreldrene og så på forestillingen som varte i ca 40 min. Utrolig hva man kan få til i løpet av en dag.

Dette skjedde sommeren 2005

Sommeren 2005 arrangerte Linda Moldal Andersen og Annette Brandanger det første Dans og drama- sommerkurset ved Hildes Ballett skole på Espern, Hamar. Tidlig på sommeren ble 22 Barn og ungdom aktivisert i dans og drama. Innsatsen var super til tross for hete sommerdager og vi kunne med stolthet presentere to supre forestillinger med dans, teater, akrobatikk, kostymer og masker. Tema var naturlig nok *Sommerferie*, og elevene brukte sin fantasi til hjelp for å komme fram til forestillingens handling. Pressen var til stede, og alle barna kom i avisa. Kurset fikk super omtale, og planene mot sommerskolen 2006 var allerede i gang.

bottom of page